Dünya Genelinde Trend Olan SuperApp Kavramı Nedir?

Akıllı cihazlar için uygulamalar söz konusu olduğunda birden çok özellik sunan yazılımlar ilgi görmekte. Normal şartlarda çok sayıda işlemi tek bir uygulama üzerinden yapabilmek, her kullanıcı için büyük bir kolaylık. İşte bu noktada dünya genelinde trend olan bir yazılım türü dikkat çekmeye başladı.


Oğuzhan Arslan 1124 gün önce yazdı...
Dünya Genelinde Trend Olan SuperApp Kavramı Nedir?
Akıllı cihazlar için uygulamalar söz konusu olduğunda birden çok özellik sunan yazılımlar ilgi görmekte. Normal şartlarda çok sayıda işlemi tek bir uygulama üzerinden yapabilmek, her kullanıcı için büyük bir kolaylık. İşte bu noktada dünya genelinde trend olan bir yazılım türü dikkat çekmeye başladı. SuperApp olarak adlandırılan bu uygulamalar, tek bir yazılım üzerinden çok sayıda işleme imkan tanımakta. Kullanıldıkları alanlara göre farklılık göstermelerine rağmen ticari oluşumlar için bu tür uygulamalar bütçe dostu olma özelliğine sahip.

Çok sayıda hizmeti tek bir platformdan sunabilen uygulamalar, firmaların çok sayıda yazılım ihtiyacını da ortadan kaldırıyor. Firmalarda kullanılan yazılım sayısının artması, yazılımı kullanabilecek kalifiye çalışan ihtiyacı da ortaya çıkarmakta. Bu nedenle çok sayıda hizmet sunan uygulamalar gün geçtikçe ilgi görmekte.

SuperApp Nedir? Ne İşe Yarar?

SuperApp Nedir? Ne İşe Yarar?
Pek çok işlemi tek bir yazılım üzerinden yapmaya olanak sağlayan yazılımların Super App olarak adlandırıldığını söylemiştik. Bu yazılımlar kolay arayüzleri ile de kullanıcı dostu olmaktalar. Bu yazılımları kullananlar tek bir oturum açarak birden fazla eylemi gerçekleştirebilmekte. Bu yazılımların dünya genelinde trend olmalarını sağlayan en önemli özellikleri de kullanıcıların her işlem için ekstra maliyete katlanmıyor olmaları.

Super Applications olarak tanımlanan bu yazılımlar pek çok hizmetin ve teklifin aynı platformlar üzerinde profesyonel bir şekilde kurulmasına yardımcı olmakta. Herhangi bir uygulamanın süper olarak tanımlanabilmesi için çok sayıda özellikten en az iki tanesini bünyesinde barındırıyor olması gerekiyor. Yani müşteri ilişkileri yönetimi sunan bir yazılım aynı zamanda basit muhasebe işlemleri yapmaya imkan tanıyorsa ya da sipariş yönetimi de sağlıyorsa bu uygulama süper olarak nitelendiriliyor.

Bu yazılımların ödeme sistemlerini de kullanıcıların hizmetine sunması, önemli bir özellik olarak belirtilmekte. Farklı bir hizmet için farklı bir uygulama yükleme ya da kullanma ihtiyacını ortadan kaldıran yazılımların popülariteleri hızlı bir şekilde artmakta.

Müşteri ilişkileri yönetimi söz konusu olduğunda DinamikCRM yazılımı firmalara çok sayıda işlemi tek bir platformdan yapmayı sağlıyor. Bu yapısı sayesinde DinamikCRM Super App olarak ticari oluşumların işlerini kolaylaştırmakta. DinamikCRM yazılımının sunduğu çok sayıda özelliği kısa bir süreliğine ücretsiz olarak deneyimlemek mümkün.
SuperApp İhtiyacı Neden Ortaya Çıktı?

SuperApp İhtiyacı Neden Ortaya Çıktı?
Günümüzde çok sayıda yazılım üreticisi olan firma farklı yazılımlarla kullanıcıların ilgisini çekmeye çalışıyor. Ancak kullanılan akıllı cihazların hafızaları her uygulamayı yüklemeye ve kullanmaya yetecek kapasitede bulunmuyor. Bu durum, yeni bir uygulama yüklemek ve kullanmak isteyen kullanıcıların eski yazılımları akıllı cihazlarından silmelerini zorunlu kılıyor. Hal böyle olunca, tek bir uygulama üzerinden çok sayıda özellik sunan yazılımlar kullanıcıların hafıza problemini çözüme ulaştırabiliyor.

Bunun dışında, ülkelerin benzer kültür yapıları da aynı hizmetlere ilgi oluşturmakta. Yani aynı ihtiyaca hitap eden hizmetler geniş bir coğrafyada kullanıcı bulabiliyor. Bu durum çok sayıda özellik sunan tek bir yazılımın benzer kültürdeki kullanıcılara da ulaşabileceği anlamına geliyor. Super App bu potansiyeli sayesinde yazılım üreticilerine önemli karlar oluşturabilmekte.

Ayrıca ticari oluşumlar için çok sayıda işlemi tek bir yazılımın sunması maliyet avantajı sağlıyor. Firmalar hem gelir-gider hesabı yapmak için hem de sipariş yönetimini gerçekleştirmek için birden çok yazılıma ödeme yapmak istemiyor. Birbirine entegre olan çok sayıda hizmet, hem hizmetlerin birbiriyle uyumlu çalışmasını sağlarken hem de firmaların giderlerini azaltıyor.

DinamikCRM yazılımı standart bir firmanın ihtiyaç duyduğu çok sayıda özelliği aynı anda sağlarken Çağrı Merkezi, Sipariş Yönetimi, Online Randevu Yönetimi gibi diğer özellikleri de kullanıcılarına sunmakta. Bu özelliği ile DinamikCRM, firmaların en önemli yönetim aracı olma özelliğine sahip.
Firmalar İçin Herhangi Bir SuperApp Hangi Özellikleri Sunmalı?

Firmalar İçin Herhangi Bir SuperApp Hangi Özellikleri Sunmalı?
Nihai kullanıcıların bir uygulamadan beklentileri ile ticari kullanıcıların beklentileri elbette ki farklı… Ticari oluşumlar, mevcut işlerindeki süreçlerin daha rahat ve düşük maliyetle yürütülmesine imkan tanıyan yazılımları tercih ediyor. Ayrıca daha az personelle daha çok iş yapmaya olanak sağlayan uygulamalar firmaların en sevdiği yazılımlar arasında yer alıyor.



Süper uygulamaların sayısı her geçen gün artsa da birbirine uyumlu çok sayıda hizmet sunan yazılımlar daha çok tercih ediliyor. Birbiriyle alakasız olan çok sayıda hizmeti sağlayan yazılımlardan ziyade aynı özellikte ve aynı sektöre hitap eden çok sayıda hizmet sunan süper yazılımlar kullanıcılara daha fazla yarar sağlıyor.

DinamikCRM yazılımı özel bir SuperApp olarak çok sayıda hizmeti tek bir hesap ile kullanmaya imkan tanımakta. Kullanıcılar, tek bir platform üzerinden çok sayıda modülü ücretsiz olarak aktif edebilir. DinamikCRM yazılımını belirli süreliğine ücretsiz kullanarak çok sayıda özellikten yararlanabilirsiniz. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?