Dijitalleşme Nedir?

Dijitalleşmenin ne demek olduğu, avantajları, önemi ve yapılması gerekenlere değineceğiz.


Yahya Ekinci 2062 gün önce yazdı...
Dijitalleşme, ulaşılabilir bilgilerin ve varolan kaynaklarınızın (örneğin dokümanlarınız, dosyalarınız, süreçleriniz) bir bilgisayar tarafından okunabilecek şekilde dijital ortama aktarılması sürecine verilen addır.

Dijitalleşmenin önemi nedir?

Bilgileriniz ve varlıklarınızı dijital ortama aktardıkça aslında süreçlerinizide dijital ortama alarak daha modern ve yenilikçi bir bakış açısıyla hizmet vermeye başlıyorsunuz. İş yapış biçiminiz ciddi bir değişime uğruyor. Dijitalleştikçe süreçlerinizi daha sistematik bir şekilde ele alabiliyor (bir bakıma iyileştiriyor), kurumsal hafızanızı yaratıyor ve tüm bu değerlerinize kolaylıkla erişebiliyorsunuz.

Örneğin Müşteri Bilgilerinizi veya Ürünlerinizi kişisel bilgisayarınızda saklamak yerine ve/ya Insan Kaynakları süreçlerinizi kağıt ortamında yürütmek yerine yerine Online Crm Yazılımı üzerine yüklediğinizde Dijitalleşme sürecine bir adım daha yaklaşmış olursunuz.

Dijitalleşmenin avantajları nelerdir?

Dijital dönüşüm yolunda attığınız adımlar; verimlilikten güvenliğe, ortak çalışma çalışma kültürünü yaygınlaştırmaktan maliyet avantajına kadar bir çok avantajı beraberinde getirecektir. Özellikle Endüstri 4.0'ın bolca konuşulduğu -hatta bazı ülkelerin faaliyete geçme noktasında olduğu- şu günlerde dijital dönüşüm sürecinize bir an önce başlamanızı tavsiye ediyoruz.

Günümüzde ciddi bir çaba harcayarak yaptığınız (veya yapmadığınız) yeni müşteri kazanımı ve/ya satış süreçlerini dijital ortama aktarak işlerinizi rahatlıkla yürütebilir hemde dijital bir işletme olma yolunda ciddi bir adım atmış olursunuz.

Daha önce yayınladığımız Bulut Bilişim ve Abonelik Sistemi yazılarımızda tüm bu avantajlardan bolca bahsetmiştik.

Dijitalleşmek için yapılması gerekenler nelerdir?

  • Öncelikle mevcut durumunuzun bir resmini çekerek Dijitalleşmenin Neresinde olduğunuzu belirleyin.
  • Mevcut durum analizi sonrası Dijitalleşme Stratejinizi belirleyin.
  • Tüm çalışanlara, ekip arkadaşlarınıza, üst seviye yöneticilere Dijitalleşmenin Öneminden bahsedin. Süreç boyunca yalnız kalmamaya gayret edin.
  • Yeni dijital yetkinlikler geliştirin, Örneğin artık tasarım ve veriye dayalı sonuçlar üzerinden konuşmaya başlayın.
  • Attığınız adımlarının sonuçlarını önceki dönemle karşılaştırmalı olarak raporlayın.

Tüm bu adımlar şirketinizde yeni bir Dijitalleşme Ekosistemi oluşturmanızı yardımcı olacaktır.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Dijitalleşme sürecinde yardım ihtiyacı hissetmeniz durumunda benimle her zaman iletişime geçebilirsiniz.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?