Bulut Bilişim Nedir?

Bulut Bilişim (Cloud Computing) ile ilgili temel bilgilere değineceğiz.


Yahya Ekinci 2074 gün önce yazdı...
Sahip olduğumuz uygulamalar, dosyalar, dokümanlar ve/ya resimlerin internet üzerinde yer alan bir sunucuda depolanması ve internete bağlı cihazlarımız (örn: Masüstü bilgisayar, tablet, cep telefonu) aracılığıyla verilerimize kolayca ulaşabildiğimiz hizmetler bütününe Bulut Bilişim veya Bulut Teknolojisi (Cloud Computing) diyoruz.

Bulut Bilişimin bize sağladığı avantajlar

  • Daha fazla depolama alanı
  • Aldığınız hizmetin ölçeklenebilmesi
  • Hızlı veri transferi
  • Maliyet tasarrufu
  • Anında / Hızlı güncelleme
  • İşgücü tasarrufu
  • Gizlilik / Güvenlik ve Bakım

Ayrıca verilerimize bulunduğumuz her ortamdan ulaşabilmek, çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edebilmek ve destek ihtiyacımız olduğunda çalışma arkadaşlarımızla görevlerimizi paylaşabilmek çok yenilikçi ve modern bir yaklaşımdır.

Bulut Bilişim hizmet modelleri

  • SaaS (Software as a Service)
  • PaaS (Platform as a Service)
  • IaaS (Infrastructure as a Service)

Dinamik CRM abonelik modeliyle sunduğu hizmetlerde Bulut Bilişim teknolojilerini kullanmakta ve SaaS hizmet modeliyle çalışmaktadır. Böylelikle yukarıda açıkladığımız tüm ajantajlardan rahatlıkla faydalanabiliyorsunuz.

Bulut çeşitleri

  • Public Cloud (Genel Bulut)
  • Private Cloud (Özel Bulut)
  • Hybrid Cloud (Melez Bulut)

Dinamik CRM Private Cloud tipi sunucularda barınıyor ve hesabınıza 256 bit SSL (Secure Socket Layer) korumasıyla size özel kullanıcı adı ve şifrenizi yazarak bağlanıyorsunuz. Şifrelerinizi Message Digest 5 (MD5) algoritmasını kullanarak tekrar şifreleyerek saklıyoruz.

Verilerinin kendi datacenter'ında ve/ya lokal ortamında bulunmasını isteyen müşterilerimiz için de farklı çözümlerimiz bulunmaktadır.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?