Bulut CRM Uygulamalarının Küçük İşletmelere Sunduğu Avantajlar

Bu yazımda Bulut CRM uygulamalarının Küçük işletmelere sunduğu avantajları Geleneksel CRM uygulamalarıyla bir karşılaştırma yaparak paylaşacağım.


Yahya Ekinci 1885 gün önce yazdı...
Bu yazımda Bulut CRM uygulamalarının Küçük İşletmelere sunduğu avantajları Geleneksel CRM uygulamalarıyla bir karşılaştırma yaparak paylaşacağım.

Daha Esnek ve Şeffaf

Genelde büyük işletmeler için dizayn edilen geleneksel CRM uygulamalarının ilk edinme ve işletme maliyetleri son derece yüksektir. Geleneksel CRM uygulamasının web sayfasında fiyat detayı bulunmaz (veya çok karışıktır), fiyat istenildiğinde size önce bir teklif dosyası iletilir, demo istediğinizde tüm detayların konuşulacağı bir toplantı talep edilir.

Bulut CRM uygulamaları daha uygun fiyata ve aynı zamanda şeffaf bir fiyat politikasına sahiptir. Sunulan değer teklifleri açık ve net bir şekilde web sayfasında yazdığı için teklif sürecine girmenize gerek kalmaz. Basit bir üyelik formu doldurarak hemen deneme sürenizi kullanmaya başlarsınız. Beğenirseniz kullanmaya devam eder, beğenmezseniz hesabınızı kapatabilirsiniz.

Kullanıcı Dostu ve Mobil

Geleneksel CRM uygulamaları ne yazıkki kullanıcı dostu (kolay kullanılan) bir yapıya sahip değildir. Sadece belirli konulara/akışlara yoğunlaşılmıştır. İşin başında talepleriniz alınır ve günün sonunda konuya özel bir çözüm geliştirerek teslim edilir. Geleneksel CRM uygulamaları şirket içi (on-premise) çalışmak üzere kurgulandığından Mobil desteği sağlanmaz.

Bulut CRM uygulamaları ise son tasarım trendlerini takip eder. Sürekli Ar-Ge faaliyetlerine devam ettiği için gelişir ve gelişirken de kullanıcı deneyimine önem verir. Bulut CRM uygulamaları modül bazlı ilerlediği için işinizle ilgili en az 6-7 farklı modülü özgürce kullanabilirsiniz. Bulut CRM uygulamaları web tabanlı olduğu için neredeyse tamamı Mobil desteği sağlar.

Sürekli Gelişim Döngüsü

Geleneksel CRM uygulamalarını geliştirmek için aklınıza gelen yaratıcı fikirleri paylaştığınızda yüklü adam/gün maliyetleriyle karşılaşırsınız. Herhangi bir paylaşım yapmadığınızda ise CRM uygulamanız olduğu yerde durur. Zaman içerisinde tozlu raflarda yerini alır.

Bulut CRM uygulamaları bu noktada son derece destekleyici niteliktedir. Dünyadaki son trendleri takip eder. Her zaman kullanıcılarını/müşterilerini dinler. Uygulamanızı her açtığınızda farklı bir özellik/yenilik ile karşılaşabilirsiniz. Oluşturulan sürekli gelişim döngüsüne katkı sağlayacak tüm öneriler ekstra ücret almadan iş planına alınır. Aynı zamanda yaratıcı önerilerinizi tüm kullanıcıların beğenisine sunmuş olursunuz. Bu sizin içinde motive edici bir sonuç yaratır.

Maliyet Avantajı

Yüksek maliyetlere katlanılarak girilen geleneksel CRM uygulamaları sorumlu olarak atanan bir çalışanın işten ayrılmasıyla birlikte çoğu zaman durma noktasına gelir. İşin durmaması adına yedek bir çalışan ayarlarsınız. (Ekstra bir maliyet daha) Yeni bir çalışanın istihdam edilmesiyle birlikte eğitim maliyetleriyle karşı karşıya kalırsınız. Geleneksel yapıda tüm yenilikler ekstra talep olarak değerlendirilir ve bunun için bir bedel ödemeniz gerekir.

Son derece ekonomik fiyatlara sahip olan Bulut CRM uygulamaları kullanıcılarını destekleyebilmek adına düzenli olarak eğitimi içerikleri üreterek sayfalarında paylaşır. Son derece basit kurgulanan modüller şirketinize yeni katılan bir çalışan tarafından kısa bir süre içerisinde kavranır. İşiniz hiçbir zaman durma noktasına gelmez.

Sonuç Olarak

Küçük işletmelerin bu yüksek maliyetler ve operasyonel yükün altına girerek risk almasının pek mümkünatı (aynı zamanda gereği de) bulunmamaktadır.

Bulut CRM uygulamaları geleneksel CRM'lere göre daha ucuz, daha kullanıcı dostu, daha özelleştirebilir ve daha dinamik bir yapıya sahiptir.

Bulut CRM uygulamalarına giriş yapmanız son derece basit ve kolaydır.

Bulut CRM uygulamaları aynı zamanda küçük işletmelerin büyümesini tetikleyecek önemli teknolojileride beraberinde getirir.

Bir işletme için (büyüklüğü ne olursa olsun) yeni müşteri kazanımı son derece önemlidir. Yeni Müşteri Kazanımı aktiviteleriyle uğraşırken mevcut müşterileri unutmak ise en sık yapılan hatalardan birisidir. Bu nedenle her iki aktiviteyi belirli bir ahenk içinde yönetmek gerekir. Bu konuda zaman içerisinde edinilecek ustalık işletmenizin satışlarını arttırmasına destek olacaktır.

Müşteri İlişkileri Yönetimi süreçlerinizi bir ahenk içerisinde gerçekleştirebilmek adına teknolojinin size sunduğu tüm olanakları kullanmalı ve teknolojinin bu itici gücünden faydalanmalısınız.

Bulut CRM uygulamaları üzerinizdeki teknolojik ve operasyonel yükü aldığı için Yeni Müşteri kazanımı ve Mevcut Müşteri yönetimine daha fazla zaman ayırmanızı sağlar.

Yeni müşteri kazanımı faaliyetleri için dış dünya entegrasyonlarını kullanırken, mevcut müşterilerizi unutmamak adına Hatırlatma Servislerini kullanarak onların her zaman yanında olduğunuzu hissettirebilirsiniz.

DinamikCRM uygulamamıza ücretsiz üye olarak Bulut CRM deneyiminizi hemen başlatabilirsiniz.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?