Firmalarda Çağrı Merkezi Kurulumu Maliyetli midir?

Firmalar, faaliyet gösterdikleri sektörde her geçen gün artan rekabete uyum sağlamak zorundadır. Bu amaçla firmalar rakiplerini geride bırakacak hizmet farklılıkları oluşturmalıdır. Çağrı merkezi hizmetleri, firmaların müşterileri ile iletişim kurmasına imkan tanıyan hizmetlerdendir.


Oğuzhan Arslan 1127 gün önce yazdı...
Firmalarda Çağrı Merkezi Kurulumu Maliyetli midir?
Firmalar, faaliyet gösterdikleri sektörde her geçen gün artan rekabete uyum sağlamak zorundadır. Bu amaçla firmalar rakiplerini geride bırakacak hizmet farklılıkları oluşturmalıdır. Çağrı merkezi hizmetleri, firmaların müşterileri ile iletişim kurmasına imkan tanıyan hizmetlerdendir. Durum böyle olunca firmalar için çağrı merkezi kurulumu için ne kadar bütçe ayrılması gerektiği sorusu gündeme gelmektedir.

İnternetin yaygınlaşması sonucunda firmalar, ticari faaliyetlerinde de internetten yoğun olarak faydalanmaktadır. Bunun sonucunda; müşteri ilişkileri yönetimi için kullanılan dijital yazılımlar, çağrı merkezlerini oldukça düşük maliyetlerle kullanıma imkan tanıyarak firmalara dost çözümler sunmaktadır.

DinamikCRM yazılımı çağrı merkezi modülünü ücretsiz olarak kullanıcılarına sunmaktadır. Yazılım içerisinde her sektöre uygun olan birbirinden farklı modüller bulunmaktadır. DinamikCRM ile firmaların operasyonel süreçleri daha verimli hale gelmektedir.
Çağrı Merkezi Kurulumu İçin Neler Gerekiyor?

Çağrı Merkezi Kurulumu İçin Neler Gerekiyor?
Eski usulde çağrı merkezlerinin maliyetli ve bakıma ihtiyaç duyan sistemlerden oluştuğu söylenebilir. Ayrıca eski tip çağrı merkezleri, gerekli donanımların bazı durumlarda arızalanması sonucunda firmalara uzun yıllar boyunca ekstra maliyetler çıkaran bir performans sergilemiştir.

O dönemlerde eski tip çağrı merkezi kurulumu ve devamlılığı için firmaların ayrı bir bütçe ayırmaları gerekmiştir. Ancak günümüzde dijital yazılımlar aracılığıyla sanal santral sistemleri kolaylıkla kurulabilmektedir. Sanal santral için çok basit işlemlerle mevcut sistem kullanıma hazır hale gelmektedir.


Yeni tip sistemlerin sürekli bakıma ihtiyacı duymaması ile birlikte bu sistemlere internetin olduğu her yerden giriş yapılabilmektedir. Sonuç olarak; dijital çağrı merkezleri sayesinde firmaların iletişim süreçleri daha pratik bir hale gelmiştir. Bununla birlikte; firmaların gerçekleştirdikleri tüm görüşmeler bulut sistemlerde kayıt altına alınabilmektedir.

Çağrı merkezi kurmak için DinamikCRM yazılımını kullanmaya başlamak yeterlidir. Firmalara sunulan sanal santral desteği ile firma görüşmeleri profesyonel bir şekilde kayıt altına alınmaktadır. Çağrı merkezi özelliği sunan DinamikCRM yazılımını belirli bir süreliğine ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
Çağrı Merkezi Programları Hangileridir?

Çağrı Merkezi Programları Hangileridir?
Sanal santral desteği almak isteyen firmalar, hangi yazılımı kullanmaları gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşayabilmektedir. Firmalar basit özelliklere sahip çağrı merkezi ihtiyaçları için CRM yazılımları ile birlikte sunulan sanal santral özelliklerinden yararlanabilirler. Bazı firmalar, faaliyetleri gereği çok kapsamlı çağrı merkezi yazılımına ihtiyaç duyuyorlarsa daha detaylı özelliklere sahip olan yazılımları tercih edebilirler.

Çağrı Merkezi Kurulumu için firmaların DinamikCRM hesabına sahip olmaları gerekmektedir. DinamikCRM ile sunulan sanal santral hizmeti, temel çağrı merkezi özelliklerini sağlamaktadır. Firmalar sanal santral desteği ile tüm çağrıları yönetme imkanı elde etmektedir.
Çağrı Merkezi Programları Hangileridir?

Çağrı Merkezi Programları Hangileridir?
Her firmanın ihtiyaç duyduğu çağrı merkezi özellikleri birbirinden farklı olabilir. Bu durum tamamen firmanın faaliyet konusu ve iş süreçleri ile ilgilidir. Her ne kadar çağrı merkezleri, firmaların çevresiyle olan iletişimini sağlayan bir unsur olsa da bazı firmalar tarafından kullanılmamaktadır. Ancak her firma için bir çağrı merkezinde olması gereken temel özellikler bulunmaktadır:

  • Çağrı merkezi, internet sitesine entegre edilebilen dinamik formlar sunmalıdır,
  • Müşteri talepleri anında müşteri temsilcisine ulaşmalıdır,
  • Müşteri talepleri aynı anda aksiyona dönüştürülmelidir,
  • Çağrıları kayıt altına almalı ve takvim üzerinden ajanda ayarlamaya imkan tanımalıdır.

DinamikCRM yazılımı telefonla iletişim ihtiyacı olan firmalar için Çağrı Merkezi Çözümü sunmaktadır. Firmaya gelen çağrılar müşteri temsilcisinin yönetiminde kayıt altına alınır. Aynı ekran üzerinden de çağrı merkezine iletilen talepler, anında eyleme dönüştürülür.
Çağrı Merkezleri Firmalara Hangi Avantajları Sağlar?

Çağrı Merkezleri Firmalara Hangi Avantajları Sağlar?
Firmalar için ulaşılabilir olmak hayati bir öneme sahiptir. Müşteriler, ihtiyaç duydukları anda firmalara direkt olarak ulaşmak isterler. Bu anlamda; Çağrı merkezi kurulumu yapan firmalar, müşterilerin firmaya ulaşmalarını kolaylaştırmaktadır.

Satın alınan ürün ya da hizmet karşılığında yaşanan bir problemin doğrudan firmaya iletilmesi, firmanın çözüm üretmesi için bir imkan oluşturmaktadır. Oluşan problemi çözüme kavuşturan firmaların mevcut ve potansiyel müşteri gözündeki imajları gelişmektedir.


Çağrı merkezleri sayesinde firmalar müşterilerden gelen geri bildirimleri kısa sürede öğrenebilirler. Müşterilerden gelen geri bildirimler, firmaların gelişim süreçlerini her aşamada desteklemektedir. Çağrı merkezleri firmaların ‘halkla ilişkiler’ birimi statüsünde faaliyet gösterdiği için firmaların olmazsa olmazları arasında yer almaktadır.

Çağrı merkezi kurulumu söz konusu olduğunda başarılı bir yazılıma ihtiyaç duyanlar için DinamikCRM çok sayıda özelliği ile firmalara yardımcı olmaktadır. Üstelik DinamikCRM yazılımı belirli süre boyunca ücretsiz olarak firmaların kullanımına sunulmaktadır.
Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?