Firma Çağrı Merkezi İle Fark Yaratın!

İşini büyütmek isteyen firmaların, hizmet sunumlarında fark oluşturmaları gerekmektedir. Aynı sektörde faaliyet gösteren firmalar, her süreci diğer firmalarla aynı şekilde yürütüyorsa bu firmaların ürün/hizmet çıktıları da benzer olacaktır.


Oğuzhan Arslan 1137 gün önce yazdı...
Firma Çağrı Merkezi İle Fark Yaratın!
İşini büyütmek isteyen firmaların, hizmet sunumlarında fark oluşturmaları gerekmektedir. Aynı sektörde faaliyet gösteren firmalar, her süreci diğer firmalarla aynı şekilde yürütüyorsa bu firmaların ürün/hizmet çıktıları da benzer olacaktır. Müşteri gözünde fark yaratan hizmetler ise firmaların sektördeki rekabet gücüne katkı sağlamaktadır. Firma çağrı merkezi hizmeti tam da fark yaratmak isteyen firmaların sunmaları gereken bir hizmettir.

Firmanın müşteri çevresi, firmanın mali tablolarına direkt etki etmektedir. Büyümeyi hedefleyen bir firma, ürün ya da hizmet sunumu sonrasında müşteri deneyimlerini takip etmelidir.

  • Sunulan ürün/hizmet müşteriyi memnun etti mi,
  • Müşteri memnuniyeti ne kadar yüksek oranda gerçekleşti,
  • Müşteri, sunulan ürün ya da hizmetin hangi yönünü beğenmedi,
  • Müşteri iade süreci başlattı mı,
  • Müşteri iade sürecinde sorun yaşadı mı,
  • Müşteri, firmanın ürün ya da hizmetini neden beğenmedi tarzındaki soruların cevabı firmalar için önemlidir.
Müşteriler, satın aldıkları ürün ya da hizmet için her zaman ulaşabilecek bir muhatap isterler. Firmanın müşteri nezdinde her daim ulaşılabilir olması, firmanın güvenilirliğini artırmaktadır. Firmaların adeta iletişim kaynağı olan çağrı merkezleri, müşteri ile firma arasındaki köprüyü oluşturmaktadır.

Firma Çağrı Merkezi Hizmetleri Ne İş Yapar?

Firma Çağrı Merkezi Hizmetleri Ne İş Yapar?
Firmalar sahip oldukları çağrı merkezleri ile müşteri iletişimini kesintisiz bir şekilde sürdürebilmektedir. Çağrı merkezleri aracılığıyla ürün/hizmet geri dönüşleri firma yönetimine aktarılabilmektedir. Kusurlu ürünlerin iade süreçleri, firmanın çevresi ile olan görüşmeleri ve iletişime dair diğer tüm süreçler çağrı merkezinin görev alanına girmektedir.

Firma çağrı merkezi biriminde çalışan personelin etkili iletişim kurallarına hakim, ikna kabiliyetinin yüksek, çözüm odaklı bir bakış açısına sahip olması gerekmektedir. Birimdeki personel; müşteri ile yapılan görüşmelerde, mevcut sorunu kısa sürede anlayabilmeli ve durumu ilgili birime hızlıca aktarabilmelidir.

Çağrı Merkezi Sistemleri Maliyetli midir?

Çağrı Merkezi Sistemleri Maliyetli midir?

Eski tip çağrı merkezi sistemlerinin firmalar için ciddi bir maliyet kalemi olduğu söylenebilir. Çünkü çağrı merkezi için gerekli olan altyapının kurulması ve yürütülmesi için sonu gelmeyen maliyetlere katlanmak gerekmektedir. Ayrıca çağrı merkezinin fiziki ekipmanları için de firma nezdinde uygun alanlar bulunmalıdır. Neyse ki günümüzde internetin olduğu her yerden sanal çağrı merkezleri kurulabilmektedir.

DinamikCRM firmalara sayısız çözümler sunmaktadır. Firmalara sunulan çözümler arasında Çağrı Merkezi hizmeti de bulunmaktadır. Ücretsiz deneme süresi boyunca DinamikCRM’nin Çağrı Merkezi modülünü deneyimleyebilirsiniz.
Çağrı Merkezi
Firma çağrı merkezi sanal ortamda güvenli bir şekilde kayıt tutmaya imkan tanımaktadır. Müşteri ilişkileri yönetimini hedefleyen firmalar sanal yazılımlar aracılığıyla fiziki santrallerin sunduğu hizmetlerden fazlasını sağlamaktadır. Kurulum maliyeti bulunmayan sanal santral sistemleri, çok uygun ücretlerle firmalara sayısız avantaj sunmaktadır.

Sanal Santral Nedir? Firmalara Neler Sağlar?

Sanal Santral Nedir? Firmalara Neler Sağlar?

Günümüzde sanal santral sistemleri tekil yazılım olarak sunulabildikleri gibi, müşteri ilişkileri yönetimi için kullanılan yazılımlarla birlikte de sunulabilmektedir. CRM yazılımları ile birlikte sunulabilen Çağrı Merkezi yazılımlarının yeterli özelliklere sahip olmaları gerekmektedir. Bu anlamda firmalar, sanal santral yazılımları ile ne hedeflediklerine yönelik planlamalar yapmalıdır.

Firmaya gelen çağrıları kayıt altına alabilen, randevu ayarlayabilen, takvim aracılığıyla ajanda düzenlemeye imkan tanıyan ve arama listeleri oluşturabilen Çağrı Merkezi yazılımları tüm firmaların ihtiyaç duydukları hizmetlerdir. Sanal santral desteği ile firmaların iletişim kapasiteleri hızlı bir şekilde gelişmektedir.

DinamikCRM yazılımı bir firmanın ihtiyaç duyduğu temel sanal santral özelliklerini tek tıklamayla firmalara sağlamaktadır. Yazılım sayesinde, firmaya gelen tüm çağrılar ve firma tarafından yapılan tüm aramalar kayıt altına alınmaktadır. Firmaların internet sitelerine entegre edilebilen dinamik formlar sayesinde, müşteri talepleri aynı anda firmaya iletilmektedir.
Firma Çağrı Merkezi Firmalar İçin Zorunlu mu?

Firma Çağrı Merkezi Firmalar İçin Zorunlu mu?

Çağrı merkezleri firmaların müşterileri ile ilişkilerine katkı sağlayan önemli bir unsurdur. Her ne kadar bir firma için Çağrı Merkezi kullanmak zorunlu olmasa da günümüzde sanal santral hizmeti adeta firmalar için zorunlu hale gelmiştir. Firma çağrı merkezi klasik santral özelliklerinden fazlasını sunan sanal santraller ile firma karlarını kısa sürede büyütebilmektedir. Bu anlamda; müşterilerden gelen firma taleplerini aksiyona dönüştürebilen Çağrı Merkezi yazılımları firmalar için işlevsel olmaktadır.

DinamikCRM yazılımı firma internet sitesi ile entegre olabilme özelliğine sahiptir. DinamikCRM yazılımı üzerinden firma çevresine NPS anketi gönderilebilmektedir. Ayrıca yazılım aracılığıyla dış arama kampanyalarını yönetmek de imkan dahilindedir.
Firma çağrı merkezi ile firmalar, faaliyet gösterdikleri sektörde fark yaratabilmektedir. İşini kısa sürede geliştirmek isteyen firmalar DinamikCRM ile Çağrı Merkezi hizmetini kullanmaya bir an önce başlamalıdır. DinamikCRM tüm özellikleri ile belirli bir süreliğine ücretsiz olarak kullanılabilmektedir.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?