DinamikCRM ile hazırladığınız dinamik formları kullanmanın 4 farklı yolu

DinamikCRM'in en güçlü özelliklerinden birisi olan Dinamik formlar, müşteri adaylarınız (Potansiyel Müşteriler), müşterileriniz, tedarikçileriniz ve iş ortaklarınıza kadar bir çok kaynaktan bilgi toplayabileceğiniz eşsiz bir özelliktir. Bu yazımızda formları kullanmanızın 4 farklı yolundan bahsedeceğim.


Yahya Ekinci 1935 gün önce yazdı...
DinamikCRM'in en güçlü özelliklerinden birisi olan dinamik formlar; Müşteri Adaylarınız (Potansiyel Müşteriler), Müşterileriniz, Tedarikçileriniz ve İş ortaklarınıza kadar bir çok kaynaktan bilgi toplayabileceğiniz eşsiz bir özelliktir.

Dinamik formunuzu oluşturduktan sonra Form Tasarımcısı'na girerek hazırda bulunan ön tanımlı alanlar sayesinde formlarınızı hızlıca tasarlayarak yayına alabilirsiniz. Formlarda kullandığınız alanların zorunlu olup olmama durumundan kaydet düğmesinin ismine kadar birçok noktada özelleştirme imkanınız bulunuyor.

Dinamik form uygulamasının size verdiği entegrasyon kodu ile dinamik formlarınızı web sitenize rahatlıkla ekleyebilirsiniz.

Ayrıca sistemin otomatik olarak ürettiği QRCode'u (Karekod) herhangi bir materyale (Kutu, Menü, Broşür gibi...) basarak ürünlerinizle ilgili bilgi dahi toplayabilirsiniz.

Şimdi gelin bu özelliğimizle neler yapabileceğimize bir bakalım.

1- Müşteri Adayı Toplamak

Form tiplerimiz arasında yer alan "Potansiyel Müşteri Toplama" seçeneğini seçip yeni bir dinamik form oluşturarak müşteri adaylarınızı toplamaya hemen başlayabilirsiniz. Müşteri adayının müşteriye dönüşebilmesi için gerekli olan alanları; Örneğin İsim, Soyisim, Telefon, E-Posta gibi tasarımcı üzerinden ekleyerek formunuzu kolayca tasarlayabilirsiniz. Form sayfasının linkini veya entegrasyon kodunu web siteniz, sosyal medya hesaplarınız WhatsApp hesaplarınız üzerinden paylaşarak çok daha büyük kitlelere ulaşabilirsiniz.

2- Geri Arama Listesi Oluşturmak

Form tiplerimiz arasında yer alan "Dış Arama Listesi" seçeneğini seçip yeni bir dinamik form oluşturarak dış arama listenizi oluşturmaya hemen başlayabilirsiniz. Oluşan listeye firmanızdan bir görevli (Örneğin Müşteri Temsilcisi) geri dönüş yapabilir. Bu formu genellikle ürün satış sitelerinde yer alan "Bize numaranızı bırakın size geri dönüş yapalım" uygulamaları şeklinde gözlemleyebilirsiniz. Sizde bu tip bir form yaratarak web siteniz üzerinden talep toplamaya başlayabilirsiniz. Topladığınız taleplere aynı gün içerisinde geri dönüş yapmayı unutmayın!

3- Geribildirim Toplamak

Form tiplerimiz arasında yer alan "Standart Veri Girişi" seçeneğini seçip yeni bir dinamik form oluşturarak geribildirim toplamaya hemen başlayabilirsiniz. Web siteniz üzerinde yer alan Bize Ulaşın formunu kaldırıp yeni dinamik formunuzu ekleyerek gelen tüm iletişim taleplerini direkt olarak DinamikCRM içine alarak rahatlıkla işlemeye başlayabilirsiniz. Böylelikle birden çok veri kaynağıyla ilgilenmek zorunda kalmazsınız.

4- İşletmenize Özel Bilgi Toplamak

Form tiplerimiz arasında yer alan "Standart Veri Girişi" seçeneğini seçip yeni bir dinamik form oluşturarak işiniz ve akışınız ne ise en uygun yönde bilgi toplamaya başlayabilirsiniz. Bu form tipinde ön tanımlı alanlar yer almıyor. Bu şu demek: Form alanlarınızı istediğiniz gibi tasarlayabiliyorsunuz. Bu konuda destek almak için bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Dinamik formlar ile IT (Bilgi Teknolojileri) ekibinizi, yazılımcınızı ve/ya destek aldığınız firmayı hiç yormadan kendi formlarınızı oluşturarak yayınlayabilirsiniz. Bu özellik size zaman ve maliyet açısından büyük bir avantaj sağlar.

Dinamik Formlarla ilgili eğitim videomuzu buradan izleyebilirsiniz.



Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?