Portal ile Uzaktan Yönetim Artık Daha Kolay

Portal, kullanıcı ve yönetim arasında bir köprü kuran, kullanıcıları ortak bir çatı altında toplayan, etkileşimi artıran, ortak zekayı güçlendiren ve self service hizmetler sunan yeni nesil bir arayüzdür.


Yahya Ekinci 1451 gün önce yazdı...
Koronavirüs (COVID-19) ile mücadele ettiğimiz şu günlerde uzaktan şirket yönetimi ve evden çalışmanın önemi her geçen gün artmaya devam ediyor.

Uzaktan yönetim ihtiyacının ortaya çıkmasıyla birlikte DinamikCRM olarak her geçen gün kaslarımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Bu yazımızda yeni geliştirdiğimiz (ve yeni özellikler katarak geliştirmeye devam ettiğimiz) Portal sayfamız hakkında bilgi vereceğiz.

Portal, kullanıcı ve yönetim arasında bir köprü kuran, kullanıcıları ortak bir çatı altında toplayan, etkileşimi artıran, ortak zekayı güçlendiren ve self service hizmetler sunan yeni nesil bir arayüzdür.

Self Service Portal

Durumum

Bu özellik sisteme giriş yapan kullanıcıyı otomatik olarak Çevrimiçi statüsüyle işe başlatır. Molaya, Yemeğe, Eğitime çıkarken yapılan seçimler sayesinde kullanıcının faaliyet takibi kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Molaya çıkarken sizde seçim yapmayı unutmayın :-)

Durumum

Kendini Nasıl Hissediyorsun?

Gün içerisinde duygularımızda ciddi dalgalanmalar yaşanabiliyor. Bu widget o anki modumuzu seçerek iş arkadaşlarınız ve yöneticilerin ortalama duygu durumumuzdan haberdar olmasını sağlıyor.

Mood

Takvimler

Resmi Bayramlar, Dini Bayramlar, Özel Günler, Vergiler ve Sosyal Sigorta Ödeme bilgileri merkezi hatırlatma sistemimiz üzerinden besleniyor. Bir özel gün kullanıcılar tarafından Hatırlatıcı olarak kurulabilir ve/ya Haber Akışı üzerinden tartışılmaya başlanabilir. Korona'sız günler yaklaşırken tatil planlarınızı kolayca yapabileceksiniz. :-)

Takvimler

Canlı Sohbet

Bu özellik sayesinde ekibinizle canlı sohbetler ve hatta günlük toplantılarınızı dahi buradan gerçekleştirebilirsiniz. Portal üzerinden başlatabileceğiniz canlı sohbet ortamını sayfa üzerinden ayırarak DinamikCRM'de gezinirken gerçek zamanlı sohbet etmeye devam edebilirsiniz. Artık çalışırken yalnız hissetmeyeceksiniz :-)

Canlı Sohbet

Kullanıcılar

Ekibinizi gerçek zamanlı takip edebilecek, hangi durumda olduğunu gözlemleyerek tek tıklamayla kullanıcı profiline kolayca erişebileceksiniz.

Takım

Haberler

Şirket içerisindeki tüm gelişmeleri Haberler alanından paylaşarak kullanıcıların gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmasını, görüş ve yorumlarını diğer kullanıcılarla paylaşmasını sağlayabilirsiniz.

Haberler

Talep & Bildirimler

Çalışanlar ve Ön Muhasebe modüllerimizi devreye alarak İzin Talebi, Üretim Bildirimi, Fazla Mesai Bildirimi ve Seyahat Bildirimi formlarını dijital ortamdan toplamaya başlayabilirsiniz. Önümüzdeki günlerde yeni talep formları hazırlayarak devreye alacağımızı bilmenizi isteriz :-)

Talep ve Bidirimler

Açık Pozisyonlar

Şirket içerisinde oluşan açık pozisyonları Çalışanlar modülü üzerinden tüm kullanıcılarla paylaşabilir ve kullanıcıların bu pozisyonları inceleyerek online başvuru yapmalarını sağlayabilirsiniz.

Açık Pozisyonlar

Yapılacaklar

Yapılacak işlerinizi bu bölümüne kaydederek kolayca takip edebilir, aynı zamanda yöneticiler tarafından gönderilen Görevleride bu alandan takip edilerek kolayca yönetebilirsiniz.

Yapılacaklar

Ve daha bir çok özellik sizleri bekliyor. Bu sosyal iş birliği platformumuzu keyifle kullanmanızı diliyoruz.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere...
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?