Etkili Zaman Yönetimi İçin 5 Öneri

Günümüzün en başarılı iş insanları başarıya giden yolda etkin zaman yönetiminin önemini vurguluyor. Bu yazımda zaman yönetimi çalışmalarınıza katkı sağlayacağını düşündüğüm bazı önerilerde bulunacağım.


Yahya Ekinci 1909 gün önce yazdı...
Yazıma dünyanın en zengin iş insanlarından Warren Buffet ve Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in bakış açılarını özetleyerek başlayacağım.

Satın alınamayacak tek şey zaman ve insanlar bunu istiyorlarsa, zaman konusunda çok dikkatli olmak lazım. Zaman dışında her şeyi satın alabilirim. Bir tek zamanı satın alamam onun için en değerli şey zamandır.
Warren Buffet

Benim her dakikam doluydu ve işleri ancak öyle halledebileceğimi düşünüyordum. Okumak, düşünmek için zaman ayırmalı ve zamanı iyi kontrol etmeliyiz. Zamanı iyi yönetmeliyiz.
Bill Gates

Hepimizin 24 saati var. Sen zamanını nasıl daha zekice kullanacağını düşündün mü?

Gördüğünüz üzere günümüzün en başarılı iş insanları başarıya giden yolda etkin zaman yönetiminin önemini vurguluyor. Bu yazımda zaman yönetimi çalışmalarınıza katkı sağlayacağını düşündüğüm bazı önerilerde bulunacağım.

1- İşlerin gidişatı hakkında bilgi sahibi olmak

Hedef koymak, iş hayatınızı bu hedeflere göre yönetmek, gerçekleşmeleri not almak ve bu notları takip ederek aksiyona dönüştürmek son derece faydalı. Bunu düzenli olarak yaptığınızda işlerin gidişatı anlamında farkındalığınızın arttığını göreceksiniz.

İş hayatınızda sizi destekleyecek karar destek sistemlerinin gücüne başvurmalısınız.

2- Düzenli not almak

Gelişmeleri, tanıştığınız kişileri ve iş fikirlerinizi not almak için ufak bir ajanda yeterli. Eğer işinizi dijitalleştirmek istiyor, dünyanın her noktasında not alabilmek ve/ya bu notlarına dilediğiniz zaman ulaşabilmek istiyorsanız dijital not defterine ihtiyacınız olacak.

Teknolojinin itici gücünü kullanın.

3- Etkin takvim yönetimi

Geleceğe yönelik tüm aktiviteleri bir yerlere kaydetmeli (takvime işlemeli) ve güne başlarken ajandanızı / takviminizi mutlaka kontrol etmelisiniz. Her sabah yapacağınız bir mikro planda son derece etkili sonuçlar doğurabilir. Zaman planlaması için elbette bir asistanın desteğine ihtiyaç duyabilirsiniz ama başarılı insanlar kişisel ajandalarını genellikle kimseye teslim etmezler.

Zamanı planama gücünüzü kimseye emanet etmeyin.

4- Kitap okuma ve bir bilene danışma

Kişisel gelişim için kitap okumanın faydaları tartışılmaz. Günlük aktivitelerinizi incelediğinizde bazılarına gereğinden çok zaman ayırdığınızı (hatta mükerrer işler veya hergün tekrarlayan ama bir türlü çözülemeyen problemler olduğunu) farkedeceksiniz. Bu bağlamda size en uygun tavsiyem sizi en çok meşgul eden konuların üzerine giderek bu konuda yetkinliğinizi artırmanız olacak.

Takıldığınız konulara yönelik kişisel gelişim kitapları okuduğunuzda ve/ya bir bilene danıştığınızda zaman içerisinde yetkinliğinizin arttığını ve hızlandığınızı farkedeceksiniz.

5- Ortak çalışmanın gücü

İşlerinizi düzenli olarak kaydettiğinizde büyük resme bakabileceğiniz bir ortam oluşacak. Büyük resmi incelediğinizde ise gereksiz bir yük altında olduğunuzu farkedebilirsiniz. Ekip arkadaşlarınızında aynı durumda olduğunu ve hatta aynı işleri yaptığınızı bile farkedebilirsiniz!

İşlerinizi ortak bir alana kaydetmeniz, büyük resmi incelemeniz ve ekip arkadaşlarınızla görev paylaşımı yapmanızı önemle tavsiye ediyorum.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?