Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı?

Artık dünyanın, her geçen gün dijitalleşme konusunda daha ileri bir seviyeye ulaştığı günümüzde, girişimcilerin çağa ayak uydurma gereksinimleri kaçınılmazdır. Girişiminizi nasıl daha başarılı hale getireceğinizi size söyleyelim… Günlük iş süreçlerinizi takip ederek yönetebildiğiniz yazılımları kullanmaya bugünden başlayarak…


Oğuzhan Arslan 317 gün önce yazdı...
Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı?

İster yeni bir girişim için hazırlanın isterseniz de mevcut girişiminizi büyütmeye niyetlenin, elinizin altında bazı yardımcılara ihtiyacınız olduğunu bilmelisiniz. Başarılı girişimci için iş süreçlerini pratik hale getiren yazılımlar oldukça önemlidir.

Artık dünyanın, her geçen gün dijitalleşme konusunda daha ileri bir seviyeye ulaştığı günümüzde, girişimcilerin çağa ayak uydurma gereksinimleri kaçınılmazdır. Girişiminizi nasıl daha başarılı hale getireceğinizi size söyleyelim… Günlük iş süreçlerinizi takip ederek yönetebildiğiniz yazılımları kullanmaya bugünden başlayarak…

Kullanmanız gereken yazılımlar, sandığınız gibi çok kapsamlı ya da karmaşık yazılımlar değildir. İşinizi pratik hale getirebilecek olan her yazılım, sizin için ideal bir yazılım olarak kabul edilmelidir. Girişiminizin hacmine göre kullanmanız gereken yazılımlar nitelik ve nicelik olarak farklılık göstermektedir.

Başarılı Girişimci İçin Etkili Uygulamalar Hangileri?

Başarılı Girişimci İçin Etkili Uygulamalar Hangileri?

Günümüzde pek çok uygulamanın işlevselliği artık iş dünyasında da kabul edilmektedir. Bunlardan bazılarını sıralayarak girişiminiz için gerekli olan uygulama ya da yazılımları belirlemenizi sağlayabiliriz.

Başarılı girişimci için ilgi gören uygulama ve yazılımlar şöyle sıralanabilir:

  • Evernote,
  • Dropbox,
  • Canva,
  • Basecamp,
  • MindNode,
  • Trello,
  • Linkedin,
  • DinamikCRM.


Başarılı Girişimci İçin Uygulamalar: Evernote

İş sürecinde önemli notların alınması gerçekten de hayati bir öneme sahiptir. Notların eksiksiz bir biçimde alınması ve ihtiyaç duyulduğu anda ulaşılabilir olması gerekmektedir. Evernote uygulaması, online kayıt alan ve bu sayede her yerden erişime imkan tanıyan bir not alma uygulaması olarak dikkat çekmektedir. Uygulama, kullanıcı tarafından alınan notların pratik bir şekilde ihtiyaç halinde çağırılmasına imkan tanımaktadır. Ayrıca web sitelerinin ya da pdflerin de görüntüsünü de not sayfasına ekleyerek, ihtiyaç duyulan notların daha kapsamlı olmasına olanak sağlamaktadır.

Dropbox

Girişiminiz için iyi bir veri depolama uygulamasına ihtiyaç duyabilirsiniz. Dropbox, bu aşamada kullanıcılarına kapsamlı bir hizmet sunmaktadır. Dropbox sayesinde verilerinizi sorunsuz bir şekilde bulut alana depolayarak ihtiyaç duyduğunuz anda bu verilere ulaşabilirsiniz.

Girişimler için önemli olan verilerin bulut sistemde depolanması, bu verilerin ayrı bir yedekleme işlemi ile koruma altına alınmasını gerektirmemektedir. Bu sayede veri depolamak için ilave donanım masraflarına katlanmazsınız. Dropbox, başarılı girişimci için ihtiyaç duyulan bir uygulamadır.

Canva

Girişiminiz için etkileyici birkaç sosyal medya platformu kullanmanız gerekebilir. Böyle durumlarda iyi bir tasarımcı için yüksek maliyetlere katlanmalısınız. Küçük ve orta ölçekli girişimler için yüksek ücret talep eden bir tasarımcıyı istihdam etmek zor olabilir. Böyle durumlarda Canva uygulaması en büyük yardımcınız olacaktır.

Canva, gerek sunum hazırlama konusunda gerekse görsel tasarım hazırlamada işlevsel özellikler sunmaktadır. Sunduğu özellikler sayesinde birkaç tık ile benzersiz görseller oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz görseller sayesinde sosyal medya hesaplarınızı daha dikkat çekici hale getirebilirsiniz. Günümüzde başarılı bir sosyal medya hesabı ile çok sayıda ticari hedefe ulaşmak mümkündür.

Basecamp

Proje yönetimine ihtiyaç duyan girişimciler için Basecamp uygulamasını önerebiliriz. Kullanıcılara sunulan ekran üzerinden projeler üretmek, üretilen projeleri yönetmek, projelere çalışan atamak, görev tarihleri oluşturmak mümkündür. Yaptığınız iş gereği ekip çalışması kaçınılmaz ise Basecamp uygulamasını kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz

MindNode

Girişiminizin bir hedefi var ve bunu somut hale getirmek istiyorsunuz… Mindnode ile hedeflerinizi somut hale getirebilirsiniz. Uygulama ile sunulan platform üzerinden hedeflerinize ulaşmak için yapmanız gerekenleri adım adım grafik şeklinde düzenleyebilirsiniz. Karmaşık adımlarınız için hatırlatıcı notlar da yazılım üzerinden grafik çubuklarına eklenebilmektedir.

Başarılı Girişimci İçin Uygulamalar: Trello

Trello uygulaması, takım çalışmasına önem veren girişimler için oldukça kullanışlıdır. Yazılım üzerinden;

  • 1. Dijital bir pano kullanmak,
  • 2. İş kartları oluşturmak,
  • 3. Görev listeleri meydana getirmek,
  • 4. Görev süreleri eklemek,
  • 5. Görev sorumlularını atamak gibi çok sayıda işlem yapılabilmektedir.

Bu sayede iş süreçlerinde planlı bir ilerleme hedefleyen girişimciler için pratik bir iş yönetimi mümkün hale gelmektedir.

Linkedin

Başarılı girişimci kendi sektörü ile alakalı olayları yakından takip etmelidir. Hatta aynı sektörde faaliyet gösteren meslektaşları ile de iletişim halinde olmalıdır. Linkedin, iş dünyasının profesyonellerini bir araya getiren bir uygulamadır. Yazılım üzerinden kendi girişiminizle alakalı pek çok profesyonele ulaşabilirsiniz. Yeni insanlar tanımak, işinizi ya da girişiminizi geliştirmeniz için gerekli olan pazarların kapılarını size açabilir.

DinamikCRM



Müşteri ilişkileri yönetimi, ticari iş süreçleriyle ilişkili olan girişimler için gereklidir. Günümüzde iş süreçlerinin yönetimi CRM yazılımları üzerinden yapılabilmektedir. DinamikCRM yazılımı, bir girişimin ihtiyaç duyduğu çok sayıda aracı tek bir platform üzerinden sunabilen bir yazılımdır.

Kullanıcının iş sektörüne uyan araçlar sayesinde, iş yönetimi daha etkin ve pratik bir hale gelmektedir. Yazılımın, piyasaya göre çok uygun maliyetlerle sunulması ve kolay bir arayüze sahip olması, pek çok girişim tarafından kullanılmasını sağlamaktadır.

Başarılı girişimci için vazgeçilmez bir yazılım olan DinamikCRM’yi belirli bir süre boyunca ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?