OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT son dönemde adını pek çok mecrada duyduğumuz bir sohbet robotu. Bu kadar popüler olmasında ise gelişime açık bir yapıda olması etkili. Çok büyük sayıdaki metin bilgilerini kullanabilen sohbet robotu kendini eğitme ve geliştirme özelliklerine sahip.
OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT son dönemde adını pek çok mecrada duyduğumuz bir sohbet robotu. Bu kadar popüler olmasında ise gelişime açık bir yapıda olması etkili. Çok büyük sayıdaki metin bilgilerini kullanabilen sohbet robotu kendini eğitme ve geliştirme özelliklerine sahip.
Sürekli gelişim halinde olduğu için bir insan beyninin ürettiği gibi bilgi üretebiliyor. Chat GPT, İnsanlarla sohbet ederek onların taleplerine doğru ve kapsamlı cevaplar verebilme yeteneğine sahip olduğu için yapay zekada ileri bir boyut olarak kabul ediliyor. Üretken yapısı nedeniyle günümüzde pek çok alanda Chat GPT’den yararlanılabiliyor. Halen daha yazılımın sınırlarının tam olarak bilinebildiğini söyleyemiyoruz.
Chat GPT Nasıl Kullanılır?
ChatGPT’yi kullanmak için çok sayıda platform mevcut. Öncelikle internet üzerinden OpenAI websitesine giriş yaparak Chat GPT’yi deneyebilirsiniz. Bunun dışında herhangi bir Chatbot uygulaması üzerinden de Chat GPT’yi kullanabilirsiniz.
2022 yılının Kasım ayında piyasa sürülen Chat GPT, sohbet sırasında verdiği cevaplarla kısa sürede insanların ilgisini çekmeyi başardı. Gelişmiş sohbet robotunun piyasaya çıkması ile birlikte üretici firmanın piyasa değeri 29 milyar dolara ulaştı.
Sohbet robotu Chat GPT piyasaya ilk çıktığında beta sürümü ile hizmet verdi. Yapay zekanın ileri bir boyutunu yansıtan Chat GPT’nin 2023 yılının Mart ayında daha gelişmiş özelliklere sahip Chat GPT Plus sürümü piyasaya sunuldu. Sohbet robotunun son sürümü olan Plus, standart özelliklerin de üzerine çıkan bir versiyon. Yazılımın bu versiyonu kullanıcılara ücretli olarak sunuluyor.
ChatGPT Doğru Cevaplar Veriyor mu?
Chat GPT bugüne kadar görülen en donanımlı ve üretken yapıdaki yapay zeka sohbet robotu. Konuşma bölümüne yazdığınız her konuda sizi tatmin edecek düzeyde kapsamlı bilgiler sunuyor. Örneğin sohbet kısmına “araba nasıl kullanılır” tarzında bir soru sorduğumuzda Chat GPT oldukça kapsamlı bir cevap vererek yapay zekanın sohbet konusunda ne kadar ileri düzeyde olabileceğini gösteriyor.
ChatGPT bilimsel alanlarda da sorduğunuz soruları yanıtsız bırakmıyor. Örneğin, sohbet robotuna “matematikte türev nedir?” sorusunu yazdığımızda karşımıza yine kapsamlı bilgiler içerin bir metin çıkıyor.
DinamikCRM Yazılımı Chat GPT Robotu Tarafından Nasıl Açıklanıyor?
DinamikCRM yazılımı 2015 yılından itibaren geliştirilen bir müşteri ilişkileri yönetici yazılımı. 2018 yılında resmi olarak Yahya Ekinci tarafından ybeSoft kurularak DinamikCRM yazılımı da bu firma altında yer aldı. ChatGPT sohbet alanına ybeSoft yazıldığında elde edilen sonuç şöyle karşımıza çıkıyor:
ChatGPT üzerinden DinamikCRM araması yapıldığında Windows tarafından üretilen CRM yazılımına ilişkin sonuçlar sunuluyor. Haliyle Chat GPT üzerinden YbeSoft firmasını sormak bize daha doğru bilgiler veriyor. Chat GPT her geçen gün gelişerek mevcut özelliklerini daha da ileriye taşıyan bir sohbet robotu.
Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.