Müşterilerinize 3 Adıma Ödeme Linki Gönderin

Ödeme Linkleri özelliğimiz satışını gerçekleştirdiğiniz ürünlerle ilgili kredi kartıyla online tahsilat yapabilmenize olanak sağlıyor.DinamikCRM'in yeni özelliği olan ödeme linklerini devreye alabilmeniz için yapmanız gerekenleri sizler için derledik.

Yahya Ekinci 1819 gün önce yazdı...
Örneğin müşteriniz sizi arayarak bir Ürün Siparişi verdi. Sizde tahsilat yapmadan ürünü göndermek istemiyorsunuz. Bu sorunu çözebilmek için müşterinize e-posta ile ödeme linki göndererek önce ödemenizi tahsil eder, sonra da ürünü yola çıkarabilirsiniz.

Örneğin Abonelik Ücreti veya bir Taksit Tahsilatı yapacaksınız. Ödeme linkleri tam bu noktada sizin kurtarıcınız olacak. Birkaç tıklamayla ödeme linkini oluşturabilirsiniz. Her tahsilatınızı yapar hem de DinamikCRM Müşteri Veritabanınızı oluşturursunuz.

Şimdi kısaca adımlardan bahsedelim.

1- Iyzico Hesabı Oluşturmak

Kredi Kartıyla tahsilat yapabilmek için bir ödeme sistemiyle çalışıyor olmanız gerekiyor. Halihazırda bir Iyzico hesabınız varsa işiniz son derece kolay. Iyzico üzerinde yer alan APIKey ve APISecret bilgilerinizi alarak DinamikCRM Iyzico Entegrasyonu bölümüne yaptışmanız yeterli. Entegrasyon anında devreye girecektir.

İyzico Entegrasyon

2- Kredi Kartıyla Online Tahsilat Çözümünü Kurmak

Ödeme linkinizi hazırlayabilmek için öncelikle Ödeme Linki modülünü kurmanız gerekmektedir.

DinamikCRM'in size sağladığı hazır çözümleri incelemeniz ve devreye almanız son derece kolay. Sol menü üzerinde yer alan Modüller bağlantısına tıklamanız ve açılan sayfanın üst bölümünde yer alan Kredi Kartıyla Online Tahsilat çözümünü seçmeniz yeterlidir. Çözüm kullanımınıza hazır durumdadır.

Bu çözüme ekstra modüller ekleyebilir veya mevcut modüllerden kullanmak istemediklerinizi dilediğiniz gibi sadeleştirebilirsiniz.

Kredi Kartı İle Online Tahsilat

3- İlk Ödeme Linkini Göndermek

Sol menüde yer alan Ödeme Linkleri bağlantısını tıkladıktan sonra açılan sayfadan Yeni Ödeme Linki düğmesini tıklamanız yeterli. Sadece 6 alandan oluşan basit bir form göreceksiniz.

Müşteri alanını doldururken eğer daha önce kayıtlı bir müşteriyse bilgiler otomatik olarak gelir. Seçim yapmanız yeterli. Eğer daha önce kayıt olmamış bir müşteriyse bilgileri yazdıktan sonra otomatik olarak sisteme kaydolacaktır.

Ürün alanını doldururken eğer daha önce kayıtlı bir ürünse bilgiler otomatik olarak gelir. Seçim yapmanız yeterli. Eğer daha önce eklenmemiş bir ürünse bilgileri yazdıktan sonra otomatik olarak kaydolacaktır.

Geçerlilik Tarihi ise bu ödeme linkinin son ödeme tarihini belirlemenizi sağlar. Son ödeme tarihi geçen ödemeler artık tahsil edilemez. Böylelikle süreli ödeme talepleri oluşturabilirsiniz.

Ödeme Linki Oluştur

Ödeme Linkleri ana sayfası daha önce gönderdiğiniz ödeme linklerinin müşterileriniz tarafında okunup okunmadığını ve ödenme durumunu takip edebilmenizi sağlar.

Kredi Kartıyla Ödeme Talepleri

Kaydın içine girdiğinizde ise ödeme linkinin detaylarına ulaşabilir, e-posta müşteriye ulaşmadıysa tekrar gönderebilir veya bu kaydı silebilirsiniz.

Ödeme Linkleri üzerinden yaptığınız tüm işlemler diğer modüllere otomatik veri aktarım imkanı sağlar. (Yani verileri tekrar tekrar girmek zorunda kalmazsınız)

Diğer modüller üzerinden yaptığınız veri girişleri ise (örneğin yeni bir müşteri kaydetmek veya yeni bir ürün eklemek) bu verileri ödeme linkleri sayfası üzerinden kullanabilmenize olanak sağlar.

Gördüğünüz gibi ödeme linki yaratmak bu kadar kolay. Eğitim esnasında kurulum ve ilk ödeme linkinin oluşturulması konusunda size destek olacağız.

Kredi Kartıyla Online Tahsilat hakkında sıkça sorulan soruları bu yazımızda bulabilirsiniz.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?