Web Sayfanızdan 4 Adımda Yeni Müşteri Talebi Toplamanın Yolları

Bu yazımızda Web sayfanız üzerinden 4 adımda nasıl talep toplayabileceğinizi ve gelen talepleri DinamikCRM üzerinden nasıl aksiyona dönüştürebileceğinizi anlatacağız.


Yahya Ekinci 1835 gün önce yazdı...
Web sayfanız ve/ya sosyal medya hesaplarınız üzerinden çok çeşitli kategorilerde Yeni Müşteri talepleri toplayabilirsiniz. Bu kategoriler örneğin bir randevu talebi, herhangi bir konuda bilgi talebi, ürün ve hizmetlerinizle ilgili satın alım talebi veya bir online başvuru süreci olabilir.

Talep toplamaya başlayabilmek için öncelikle iş modelinizi oluşturmalısınız. Şimdi hep birlikte basit bir Yeni Müşteri Kazanımı iş modeli oluşturalım.

1- Kullanıcıları tanımlayın

Öncelikle bu süreçte görev alacak kullanıcıları (çalışanlarınızı) belirlemeniz ve sisteme tanımlamanız gerekiyor.

Çünkü gelen taleplerin bir yönetici tarafından incelenmesi ve ilgili kullanıcıya yönlendirilmesi gerekmektedir.

Eğer yanlız çalışıyor ve/ya yönlendirme ihtiyacınız bulunmuyorsa bu adımı tamamladınız demektir.

Kullanıcı Yönetimi

2- Talepler modülününizi aktif hale getirin

Talep yönetimi yapabilmek için DinamikCRM talepler modülünüzü aktif hale getirmelisiniz.

Bu modül webden gelen tüm talepleri inceleyebileceğiniz, ilgili kullanıcılara yönlendireceğiniz ve gelen taleplere yönelik tüm işlemleri yapabileceğiniz arayüzdür.

Öncelikle Modüller bölümüne girerek Talepler modülünü kurmalısınız.

Talepler

Kurulum sonrasında gelen talepleri yöneteceğiniz bir arayüze ulaşacaksınız.

Talep Listesi

İlgili talebin içerisine girerek gelen talebi atama, gelen talebi müşteriye dönüştürme, gelen talebi randevuya dönüştürme, gelen talebi satışa dönüştürme gibi bir çok faydalı aksiyon yaratabilirsiniz.

Daha sonra ele almak istediğiniz bir talep ise Hatırlatıcı kurmanız da mümkün.

Talep Atama

3- Dinamik form oluşturmak

Web sayfanız ve/ya sosyal medya hesaplarınızda kullanılmak üzere bir bilgi giriş formuna ihtiyacınız bulunuyor.

Bu formlara Dinamik Bilgi Formu diyoruz. Müşteri adaylarınız size bu formlara veri girerek ulaşıyor.

DinamikCRM'de ihtiyaçlarınıza özel her türlü kombinasyona sahip, her dilde web formları geliştirebilirsiniz.

Dinamik Form

Formu oluştururken form tipini "Talep Toplama" olarak seçmeyi unutmayın!

4- Entegrasyon

Oluşturduğunuz formu web sayfanıza ve/ya sosyal medya hesaplarınıza entegre etmelisiniz. Entegrasyon için DinamikCRM'in ürettiği entegrasyon kodunu web sayfanıza yapıştırmanız yeterlidir.

Formu entegre ettiğiniz anda talep toplama akışınız artık kullanıma hazır hale gelmiş demektir.

Entegrasyon Kodu

Artık web sayfanızın tanıtımını yapmaya başlayabilir, gelen tüm talepleri DinamikCRM aracılığıyla yönetmeye başlayabilirsiniz. Aşağıda bir müşterimizin örnek başvuru formunu sizlerle paylaşıyoruz.

Örnek Dinamik Form

Bu konuda her türlü yardım/destek talebiniz için dilediğiniz zaman bize ulaşabilirsiniz. Bize iş sürecinizi anlattıktan sonra ilk iş modelinizi birlikte oluşturabiliriz.

Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?