DinamikCRM ile Satış Ekibinizin Aktivite Planlamasını Yapın

DinamikCRM ile satış ekibiniz için aktiviteler oluşturabilir, bu aktiviteler için yapılan üretimleri raporlayabilir ve hatta gösterge paneliniz üzerinden ekibiniz hangi noktada olduğunu bile takip edebilirsiniz.


Yahya Ekinci 1783 gün önce yazdı...
DinamikCRM size tüm işlerinizi tek ekran üzerinden yönetebileceğiniz en güçlü iş ve iletişim araçlarını sunuyor. Son derece esnek olan modüler yapısı sayesinde iş akışlarınıza en uygun çözümleri seçerek işinizi anında online platforma taşıyabilirsiniz.

Aktiviteler modülümüzü kullanarak satış ekiplerinizi nasıl planlayabileceğinize hızlıca göz atalım.

1-) Satış ekibinizi sisteme tanımlayın

Oluşturacağınız aktiviteleri ekibinize atayarak sonuçları online takip edebilmek için öncelikle ekibinizi sisteme tanımlamalısınız. Eğer sadece tek kullanıcı olarak çalışıyorsanız tüm aktiviteleri kendinize atayarak üretim performansınızı online takip edebilirsiniz.

Ekibinizi tanımlamak için Kullanıcılar bölümünü kullanabilirsiniz.

Kullanıcı Yönetimi

2-) Firma portföyünüzü oluşturun

Halihazırda hizmet verdiğiniz firmaları DinamikCRM'e toplu olarak aktarmalı ve/ya tek tek oluşturmaya başlamalısınız. Aktivitelerinizi sadece firmalarla değil Müşteriler, Potansiyel Müşteriler, Kişiler ve Çalışanlar ile de gerçekleştirebilirsiniz.

Biz, satış odaklı organizasyonların Firmalar bölümü üzerinden ilerlemesini tavsiye ediyoruz. Firmalarınızı eklemek ve firma portföyünüzü oluşturmak için Firmalar modülümüzü kullanabilirsiniz.

Online Firma Yönetimi

3-) Aktiviteleri oluşturarak planlamaya başlayın

Ekibinizi oluşturup, hizmet verdiğiniz firmaları eklediğinize göre artık aktivite planlamaya başlayabilirsiniz.

Bir firma ile Toplantı, Ziyaret, Yemek, Telefon Görüşmesi ve E-Posta aktiviteleri gerçekleştirilebilir. Firma için harcanan tüm eforu görebilmeniz için gerçekleşecek tüm aktiviteleri DinamikCRM'e kaydetmelisiniz.

İlgili gün, hafta veya ay içerisinde yapılmasını istediğinizi aktiviteleri kaydettiğiniz an planlama işiniz tamamlanmış olur.

Bir aktiviteyi sisteme kaydettiğiniz an atama işlemi gerçekleşir ve ilgili üyeye bir mesaj gider. Ekip üyesi sisteme giriş yaptığında kendisine atanan aktiviteleri Bugün bölümünden takip edebilir. Veya takvim görünümlerini kullanarak takip işlemlerini gerçekleştirebilir.

Online Aktivite Yönetimi

4-) Ekip üyeleriniz artık aktivitelere başlayabilir

Ekip üyeleri Mobil Uygulamamızı kullanarak kendilerine atanan aktiviteleri kolayca başlatabilir. Bu arada mobil çalışmak için uygulamamızı indirmek şart değil. DinamikCRM'in responsive yapısı sayesinde cep telefonu veya tabletlerdeki tarayıcılar üzerinden de çalışmak mümkün.

Ekip üyeleri kendilerine verilen e-posta adresi ve şifreyle DinamikCRM'e bağlanarak çalışmaya başlayabilir.

Ekip üyeleri yaptığı tüm eylemleri (Örn: Yemeğe çıkmak, Molaya çıkmak gibi) uygulama üzerinden mutlaka işaretlemeli. Böylelikle toplam üretim içerisindeki bu kırılımları raporlayabilirsiniz.

Ayrıca ekibinizi uzaktan takip ederken (Monitoring) o an hangi statüde olduğunu görebilmeniz için bu işaretlemelerin yapılması önemli.

Mobil Saha Takip

5-) Sonuçları ve Üretimi online izleyin

Ekibinizi oluşturdunuz, aktivite planlamasını yaptınız ve ekibiniz sahaya indi. Sonuçlar için ilgili aktivitenin detay kartı ve/ya gösterge paneli üzerinden tüm görsel ve sayısal üretim raporlarına ulaşabilirisiniz.

Kahvenizi yudumlarken sonuçları online takip edebilmenin keyfini çıkarın :-)

Online Raporlama

DinamikCRM, size tüm işlerinizi tek ekran üzerinden yönetebileceğiniz en güçlü iş araçlarını sağlar. Eğer daha önce oluşturmadıysanız 14 Gün Ücretsiz kullanıcı hesabınızı oluşturarak bu eşsiz deneyimi yaşamaya başlayabilirsiniz.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?