DinamikCRM ile Online Tahsilat Nasıl Yapılır?

DinamikCRM kullanarak satışlarınızın online tahsilatını (E-Tahsilat) nasıl yapabileceğinizi sizler için özetledik.


Yahya Ekinci 1843 gün önce yazdı...
DinamikCRM kullanarak satışlarınızın online tahsilatını (E-Tahsilat) nasıl yapabileceğinizi sizler için özetledik.

1- Ödeme Sistemi Seçimi

Online Tahsilat yapabilmek için öncelikle bir ödeme sistemiyle anlaşmanız gerekiyor. Seçtiğiniz ödeme sisteminin BDDK tarafından yetkilendirilmiş olması ve PCI-DSS gibi gerekli tüm güvenlik protokollerini desteklemesi son derece önemli. Yetkili kuruluşlar listesine buradan ulaşabilirsiniz.

2- Başvuru ve Anlaşma

Ödeme Sistemi seçiminizi yaptıktan sonra ödeme sisteminin web sayfasına girerek sizden istenen bilgi ve evrakları paylaşmalısınız. Başvuru süreci ve talep edilen evraklar seçtiğiniz ödeme sisteminin politikalarına göre değişkenlik gösterebilir.

3- Entegrasyon

Anlaştığınız ödeme sisteminin API desteği sağlaması ve DinamikCRM ile entegrasyonu desteklemesi gerekiyor. DinamikCRM ile entegre olan ödeme sistemlerine Entegrasyonlar sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Eğer listemizde olmayan bir ödeme sistemiyle çalışmak istiyorsanız öncelikle bizimle iletişime geçerek entegrasyon talep etmelisiniz.

Ödeme sisteminin size sağladığı API bilgisini alarak DinamikCRM entegrasyonlarına eklediğinizde işleminiz tamamlanmış olacaktır.

4- DinamikCRM Ayarları

DinamikCRM hesabınızı açarak Müşteriler, Ürünler, Hizmetler ve Satışlar modüllerini aktif hale getirmelisiniz.

Firma Ayarları bölümünde yer alan bilgilerinizi eksiksiz bir şekilde doldurmalı, satışını gerçekleştireceğiniz ürün ve hizmetlerinizi mutlaka sisteme kaydetmeli, Online Tahsilat yapacağınız satışları mutlaka sistem üzerinden girmelisiniz.

Bu konuda gerekli tüm tanıtım/eğitim videolarımız için YouTube sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

5 - Ücretlendirme

Piyasada birçok online tahsilat çözümü bulunmaktadır. Genelde bu altyapılar sizden belli bir entegrasyon ücreti ve hizmet bedeli talep eder.

DinamikCRM online tahsilat özelliği için herhangi bir aktivasyon/entegrasyon ücreti ödemezsiniz. Tek maliyet ödeme sisteminin aldığı komisyonlardır. Bu konuda gerekli anlaşmayı ödeme sisteminizle gerçekleştirmelisiniz.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?