Bir şirketin başarısı, müşteri, çalışan ve firma üçgeninin en iyi şekilde yönetilmesine bağlıdır

Yapılan her işin ister ürün üretin ister hizmet sunun bir çıktısı, müşterisi ve en az bir çalışanı mutlaka vardır. Bunlardan herhangi birinin olmaması ya da aksaması işin sürdürülebilir olmasına tehdit oluştururken yapılan işin kalitesinin de bozulmasına neden olur.


Uğur İpek 1670 gün önce yazdı...
Sadece vasatlar en iyisini yaptıklarını düşünerek ölürler. Gerçek liderler, performanslarını artırmak ve daha hızlı hareket etmek konusunda çıtayı yükselterek kendilerini daima geliştirirler.

Jean Giraudoux.

Yapılan her işin ister ürün üretin ister hizmet sunun bir çıktısı, müşterisi ve en az bir çalışanı mutlaka vardır.

Bunlardan herhangi birinin olmaması ya da aksaması işin sürdürülebilir olmasına tehdit oluştururken yapılan işin kalitesinin de bozulmasına neden olur.

DinamikCRM


İşte tam da bu yüzdendir ki, bu üçgen içerisinde yer alan her bir fonksiyonun arasındaki ilişkinin dengeli, en kaliteli ve en verimli bir şekilde yönetilmesi gerekir.

Bir organizasyonun sahibi ya da yöneticisi;

Sorumlu olduğu organizasyonun bir yandan şirket hedeflerine doğru başarılı bir şekilde koşmasını sağlarken aynı zamanda çalışanların gelişimini ve nihayetinde müşteri memnuniyetini de en üst seviyelere çekmeyi başarmalıdır.

Bütün bunları yapabilmek her ne kadar liderlik yeteneklerine bağlı olsa da artık işler eskiye göre daha kolaylaşmış durumda.

Bu konuda sizlere yardımcı olacak birçok araç artık elinizin altında.

Bu araçları etkin ve doğru bir şekilde kullanabilirseniz müşteri deneyim yolculuğunda yaratacağınız farklılığı ve gelişimi rahatlıkla gözlemleyebileceksiniz.

Size yardımcı olacak araçlardan birisi de müşteri, çalışan, teklif, randevu ve hizmet takibinin kolaylıkla yapılabileceği %100 yerli olan DinamikCRM dijital platformudur.

DinamikCRM 28 farklı modülü (özellik) ile firmalar için, yaratacağı rekabet avantajıyla gelirlerini arttıracak, maliyetlerini düşürecek, dijital dönüşümlerini sağlayacak ve unutulmaz bir müşteri deneyimi yaratacak, iş takibi ve yönetimini kolaylaştıracak Bulut CRM hizmetini sürekli kendini geliştirerek sunuyor.

DinamikCRM ile neleri kolaylıkla yapabilirsiniz?

  • Öncelikle, müşteri, hizmet, ürün, randevu, çalışan ve teklifleri modüllerimiz sayesinde tüm detaylarıyla kayıt altına alarak süreçlerinizi etkin ve verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.

  • Sattığınız ürünleri ve verdiğiniz hizmetleri kapsayan teklif dosyalarınızı online oluşturabilir ve tek tıklama ile bunları müşterilerinizle hızlı bir şekilde paylaşabilirsiniz.

  • Bu teklifleri müşteri bazında takip edebilir belirli sürelerde size hatirlatmasını otomatik olarak sağlayabilirsiniz.

  • Bunun yanı sıra müşterilerinizi, ekiplerinizi, satışlarınızı, randevularınızı, hedefleri ve raporları kolayca ve ofis bağımsız cep telefonunuzdan, laptop veya tabletlerinizden takip edebilirsiniz.

  • Müşteri ve çalışan memnuniyetini ölçmek ve iyileştirmek için NPS® alt yapımızı kullanabilirsiniz.

  • Hem Türkçe hem de İngilizce dil seçeneklerinden herhangi birisini tercih edebilirsiniz.

  • Çağrı Merkezi modülü ile müşterilerinizden gelen çağrıları, şikayetleri, talep ve önerileri kayıt altına alarak aksiyona kolaylıkla dönüştürebilir ve dış aramaları aynı ekran üzerinden yapabilirsiniz. (Sanal santral entegrasyonu ile)

  • Kolayca tasarlayabileceğiniz dinamik formlar sayesinde web siteniz üzerinden potansiyel müşteri toplayarak DinamikCRM içerisinde otomatik olarak kayıt edilmesini sağlayabilirsiniz.

  • Müşterilerinize ve çalışanlarınıza bireysel veya toplu SMS (sanal santral entegrasyonuyla), e-mail gönderimi yapabilirsiniz.

  • Mali anlamda ön muhasebenizi ve fiziksel pos cihazına ihtiyaç duymadan kredi kartıyla müşterilerinizden online tahsilat yapabilirsiniz.

  • Outlook lisanslarına ihtiyaç duymadan e-mail iletişimi, saha ve satış ekipleriyle (chat ve mesaj) anında haberleşme sağlayabilirsiniz.

  • Online sipariş yönetimi ile firmanıza gelen ürün siparişlerini kaydedebilir, bayileriniz ekranlarına düşen siparişleri hazırlayabilir ve paket teslimatı gerçekleşene kadar tüm süreci takip edebilirsiniz.
Bütün bunları hiçbir yatırım yapmadan, bakım ve geliştirme ihtiyacı duymadan anında alıp kullanmak, üstelik çok ucuz maliyetli DinamikCRM ile gerçekleştirmek artık mümkün.

Görüldüğü gibi DinamikCRM’in içerisinde hayatınızı kolaylaştıracak o kadar çok özellik var ki! Üstelik birçoğuna burada değinemedim bile. Söylemesi bizden denemesi sizden.

Son söz:
Hızla gelişen dünyamızda dijitalleşmeden korkmamalıyız ve çağımıza ayak uydurmalıyız.


Saygı ve sevgiyle kalın
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?